Beta Firmware available with Chlorinator Support

RRoyceus
Posts: 39
Joined: Sat May 30, 2015 6:39 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by RRoyceus » Wed Jun 17, 2015 6:21 pm

I do not understand " GPM and Filter % are not supported on VS models". I am reading GPM, it is just under the Watts Variable. Given the choice of Watts or GPM, I would rather see GPM. No big deal if the heading is wrong.

I was able to program my pump off and speeds 1 through 4 via the ISY and I am now running the pump on a schedule. I am glad to see how easy that was to set up.

I am curious how you intend to change the Chlorination level via ISY?
RRoyceus
Posts: 39
Joined: Sat May 30, 2015 6:39 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by RRoyceus » Wed Jun 17, 2015 6:50 pm

I now have another problem. When I push "Stop" on the Pool Control, the speed changes to the program 1 speed, in my case 2500 GPM, not off. Programs 2- 1800, 3-2350 , & 4-3000 GPM are working. Last night Off, turned the pump off.
RRoyceus
Posts: 39
Joined: Sat May 30, 2015 6:39 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by RRoyceus » Wed Jun 17, 2015 7:09 pm

MY BAD. The problem was in my programing. Off works fine.

Thank you for putting up with me as I work through this.
RRoyceus
Posts: 39
Joined: Sat May 30, 2015 6:39 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by RRoyceus » Wed Jun 17, 2015 7:56 pm

My bad again. I misread GPM to mean RPM. I see RPM, but not Watts. RPM shows up in the Watts variable. I c
an live with it, but would like to see both if possible.
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by autelis » Thu Jun 18, 2015 9:31 am

Thanks for the updates. Yes this may be a bug as RPM and GPM should both be available. Can you confirm if RPM and GPM show properly in the web interface and it is the ISY variables that have the problem?
Autelis.com Staff
RRoyceus
Posts: 39
Joined: Sat May 30, 2015 6:39 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by RRoyceus » Thu Jun 18, 2015 1:42 pm

Right now my Autelis Screen shows:
Pump #1 Stop
Pump # 1 OK
Watts:995 | RPM 2600

The Watts and RPM are correct, but the status is wrong.

I reentered all of my ISY variables last night. The ISY variables are 1 to 26.
ID 1 Pump1_Watts Init 0 Value 2600 last change Thur 2015/06/18 10:33 AM
ID 2 Pump1_RPM Init 0 Value 0 last change Wed 2015/06/17 7:35:24 PM

.
.
ID 20 Chloinator_Salt Init 0 Value 0 last change Wed 2015/06/17 7:35:24 PM
ID 21 Chloinator_Errors Init 0 Value 0 last change Wed 2015/06/17 7:35:24 PM

My pump is running on an ISY schedule. The turned on at 7:00. The pump speed changed at 10:00, not 10:30. As I said above, the Autelis status shows Off, but the speed is correct. It appears that the ISY is not passing the pump status to the Autelis correctly.
RRoyceus
Posts: 39
Joined: Sat May 30, 2015 6:39 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by RRoyceus » Thu Jun 18, 2015 4:21 pm

I found another issue. When I checked the chlorinator screen remotely, it showed No Comm. From the remote computer I changed the speed using Pool Control to Program 1 RPM. ISY picked up the change at 2015/06/18 04:30:30 PM. I got home shortly before 6:00 and verified the Pool Control on my home computer also said No Comm and Pool1 status was off. I checked the Chlorinator and it was not under remote control, but was generating. I checked my voltage to the chlorinator and it showed 12V. I rebooted the Autelis; the Pool Control still showed No Comm, but was generating. I refreshed the app and it changed to Chlorinator OK. But the Chlorinator still does not show to be under remote control. I closed my ISY and re-opened it. I was surprised to see that Pool 1 Filter state is now 1 and the last time is Thu 2015/06/18 05:52:49 i.e. the time that I rebooted the Autelis. ID 1 Pump1_Watts is still showing the RPM 2500. The Chlorinator values are still 0.

I went into the Pump Screen and changed the pump to program 1. It did not change anything on the Chlorinator or the ISY
RRoyceus
Posts: 39
Joined: Sat May 30, 2015 6:39 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by RRoyceus » Thu Jun 18, 2015 7:03 pm

Last night I said that I had a problem running Pump off, then reposted that it was my programing. It was not my programing. Here are the Path lines from my network resources:
PoolPump1OFF /pump.cgi?num=1&val=0
PoolPump1Speed1 /pump.cgi?num=1&val=1
PoolPump2Speed1 /pump.cgi?num=1&val=2
PoolPump3Speed1 /pump.cgi?num=1&val=3
PoolPump4Speed1 /pump.cgi?num=1&val=4
When the pump is told to turn off, the Pool Control changes to Pump Off, but the speed changes to 2500 RPM. I have tried various changes in ISY Resource such as changing the 0 to a 4 as a test to see if the speed changed. It did not. I unplugged my ISY. No change. I rebooted the Autellis, no change. I then unplugged the Autelis and rebooted my pump, no change. Finally I went in and changed The Ext control Speed program 1 in my Pump to 450 RPM and the Speed 1 speed to 1600. Rebooted the Autelis again. When I push stop in Webcontrol, the speed still changes to 2500 RPM, even though that speed is now not in my pump settings.
RRoyceus
Posts: 39
Joined: Sat May 30, 2015 6:39 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by RRoyceus » Thu Jun 18, 2015 7:22 pm

Ok, no I am stumped. I just went back in to the Pool Control and the Pump is Off and 0 GPM. This is the same thing that happened last night, but this time My ISY is still off. Both nights it finally turned off about the same time. Any ideas?
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Beta Firmware available with Chlorinator Support

Post by autelis » Thu Jun 18, 2015 7:42 pm

Are there any timed programs configured in your pump? If so then they will still run when no external speed is selected. We have not been able to reproduce these issues, but we are still doing more testing.
Autelis.com Staff
Post Reply