Controlling second Somfy unit from web interface

Post Reply
ideaguy
Posts: 2
Joined: Sun Feb 26, 2012 12:35 am

Controlling second Somfy unit from web interface

Post by ideaguy » Mon Mar 25, 2013 10:14 pm

Finally setting up my shade controller!
I have the RS485 version. I can see the first shade controller in the mobile app but not the second one.
Am i missing something or have you not yet added this to the mobile app controls?

Thanks
Dave
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Post by autelis » Tue Mar 26, 2013 2:09 pm

We have not added support for multiple controllers to the interface yet. You are the first to use more than one controller. We will work on a firmware update.

Thanks.
Autelis.com Staff
Vidtec
Posts: 27
Joined: Mon Jan 07, 2013 8:40 pm

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Post by Vidtec » Sun May 19, 2013 4:04 am

So would this mean I could have 1 URTSII downstairs and 1 upstairs controlled by the one Autelis device?
This would help as currently I have range issues with just 1 URTS in a large house... instead of using the Somfy RTS Repeater (which only works on 120v with US plug).

But I think I read somewhere that you can have only 1 URTSII per house? Conflicts if 2 present in the same house?
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Post by autelis » Mon May 20, 2013 1:58 pm

You will have to confirm with Somfy, however you should be able to use more than one unit in the same house. You may also want to inquire if there is a 230V repeater.

Thanks
Autelis.com Staff
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Post by autelis » Mon Jun 24, 2013 12:24 pm

Alpha firmware w/ controls for up to 4 units (names currently configurable only on first unit):

http://www.autelis.com/downloads/sc100s ... -1.1.1.jar (untested)
Autelis.com Staff
Vidtec
Posts: 27
Joined: Mon Jan 07, 2013 8:40 pm

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Post by Vidtec » Tue Jun 25, 2013 4:10 pm

how do we physically connect more than 1 URTSII to a single Autelis device?
Regarding the OP talking about an RS485 version. Is this not URTSII ? Have they released a new version in USA ?
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Post by autelis » Fri Jun 28, 2013 8:14 am

No URTSII is just standard it always had RS232 + RS485. If you have the RS485 version of our device you can use the expansion port on the URTSII to connect additional units. If you have the RS232 version you need to use a RJ45 splitter and performance may suffer over long cables.
Autelis.com Staff
Vidtec
Posts: 27
Joined: Mon Jan 07, 2013 8:40 pm

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Post by Vidtec » Sat Jun 29, 2013 12:33 am

I think I have the RS232 version. But looking on your web store, there is only 1 Autelis for Somfy RTS. Makes no mention of RS232 or 485.
Thats the one I bought. Where can I buy this RS485 version?

So does the connection work like this:

Autelis ---> URTS (1) ---> URTS (2)

so its a daisy chain connection using the expansion port on each URTS yes?
autelis
Site Admin
Posts: 1123
Joined: Tue Nov 30, 2010 1:02 pm

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Post by autelis » Sat Jun 29, 2013 12:03 pm

There is an option on the product page to add RS485 for a small fee. It is not showing right now because of temporary out of stock status.

Yes with RS485 it is daisy chain as you show.
Autelis.com Staff
muddycharles
Posts: 4
Joined: Mon Oct 20, 2014 12:06 pm

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Post by muddycharles » Mon Oct 15, 2018 3:37 pm

Hi there - I have an Autelis for Somfy RTS and would like to add a second Somfy control. I have V1.2.3 - can you help"?????
Post Reply