Page 1 of 1

Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Mon Mar 25, 2013 10:14 pm
by ideaguy
Finally setting up my shade controller!
I have the RS485 version. I can see the first shade controller in the mobile app but not the second one.
Am i missing something or have you not yet added this to the mobile app controls?

Thanks
Dave

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Tue Mar 26, 2013 2:09 pm
by autelis
We have not added support for multiple controllers to the interface yet. You are the first to use more than one controller. We will work on a firmware update.

Thanks.

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Sun May 19, 2013 4:04 am
by Vidtec
So would this mean I could have 1 URTSII downstairs and 1 upstairs controlled by the one Autelis device?
This would help as currently I have range issues with just 1 URTS in a large house... instead of using the Somfy RTS Repeater (which only works on 120v with US plug).

But I think I read somewhere that you can have only 1 URTSII per house? Conflicts if 2 present in the same house?

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Mon May 20, 2013 1:58 pm
by autelis
You will have to confirm with Somfy, however you should be able to use more than one unit in the same house. You may also want to inquire if there is a 230V repeater.

Thanks

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Mon Jun 24, 2013 12:24 pm
by autelis
Alpha firmware w/ controls for up to 4 units (names currently configurable only on first unit):

http://www.autelis.com/downloads/sc100s ... -1.1.1.jar (untested)

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Tue Jun 25, 2013 4:10 pm
by Vidtec
how do we physically connect more than 1 URTSII to a single Autelis device?
Regarding the OP talking about an RS485 version. Is this not URTSII ? Have they released a new version in USA ?

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Fri Jun 28, 2013 8:14 am
by autelis
No URTSII is just standard it always had RS232 + RS485. If you have the RS485 version of our device you can use the expansion port on the URTSII to connect additional units. If you have the RS232 version you need to use a RJ45 splitter and performance may suffer over long cables.

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Sat Jun 29, 2013 12:33 am
by Vidtec
I think I have the RS232 version. But looking on your web store, there is only 1 Autelis for Somfy RTS. Makes no mention of RS232 or 485.
Thats the one I bought. Where can I buy this RS485 version?

So does the connection work like this:

Autelis ---> URTS (1) ---> URTS (2)

so its a daisy chain connection using the expansion port on each URTS yes?

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Sat Jun 29, 2013 12:03 pm
by autelis
There is an option on the product page to add RS485 for a small fee. It is not showing right now because of temporary out of stock status.

Yes with RS485 it is daisy chain as you show.

Re: Controlling second Somfy unit from web interface

Posted: Mon Oct 15, 2018 3:37 pm
by muddycharles
Hi there - I have an Autelis for Somfy RTS and would like to add a second Somfy control. I have V1.2.3 - can you help"?????